Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

Γυρίζουμε σελίδα... θα αλλάξουμε και σενάριο?

Μετά την χθεσινή ιστορική συνάντηση ανάμεσα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τους “κυρίους” Παπανδρέου και Σαμαρά, ορίστηκε η 19η Φεβρουαρίου 2012 ως ημερομηνία εκλογών. Ως τότε αποφασίστηκε να συγκροτηθεί μία νέα κυβέρνηση που δεν θα έχει επικεφαλής τον Παπανδρέου-κατά κόσμον GAP. Σήμερα Δευτέρα, αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε συνάντηση οι δύο πολιτικοί αρχηγοί για να συζητήσουν ποιος θα ηγηθεί της νέας κυβέρνησης. Αυτά προς γνώσιν. Το θέμα είναι θα υπάρξει και συμμόρφωση-τους? Διότι τίποτα δεν προμηνύεται καλύτερο μετά το τέλος της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ. Αντιθέτως η νέα κυβέρνηση θα αποτελειώσει αυτό που ο Γιωργάκης αφήνει τώρα στη μέση. Ποια μέση δηλαδή? Όλα στην άκρη πρέπει να τ’αφήσουμε και να αλλάξουμε πορεία πλεύσης. Αλλά που να καταλάβουν αυτοί? Όλοι τα ίδια σκατά είναι. Και με συγχωρείτε για την έκφραση αλλά δεν βρήκα άλλη που να τους αντιπροσωπεύει καλύτερα. Θα βάλουν κάποιον άλλο να συνεχίσει την καταστροφή. Καταστροφή επειδή για τον κόσμο τα πράγματα δεν θα αλλάξουν, τουλάχιστον όχι προς το καλύτερο. Κι άντε να βρεις λύση τώρα γι’ αυτή τη κατάσταση, που να μπορεί να μας βγάλει από το βούρκο, έτσι όπως τα κάνανε. Δεν ξέρω τι είδους λύση, δεν θα την βρω εγώ. Δεν είμαι πολιτικός. Άλλοι λέγονται ότι είναι. Και μάλιστα χοντροπληρώνονται γι’ αυτό. Ζούνε στη χλιδή γι’ αυτό. Που είναι λοιπόν τώρα για να μας ξελασπώσουν? Μωρέ εδώ είναι και κάνουν τους Κινέζους, έχουν βαλθεί να μας ρίξουν στο γκρεμό. Εδώ μιλάμε για προμελετημένο σχέδιο. Παγκόσμια συνομωσία. Θέλουν να μας αφανίσουν. Ποιοι? Μακάρι να ΄ξερα! Αυτοί με τα μεγάλα συμφέροντα. Μάλλον.
Γυρνώντας στον μικρόκοσμο μου σκέφτομαι ότι δεν υπάρχει γυρισμός. Πρέπει να ξεκινήσουμε από το μηδέν. Σαν να καταστράφηκε η γη από μετεωρίτη και όλα χτίζονται από την αρχή.
Ας ελπίσουμε πως η μοίρα μας επιφυλάσσει ένα καλύτερο μέλλον, σ’ εμάς, τη νέα γενιά και έπειτα στα παιδιά μας. Όλα είναι θέλημα Θεού. Γιατί όπως και να το κάνουμε εμείς τα πληρώνουμε και θα πληρώνουμε τα σπασμένα τους. Εμείς οι αδύναμοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου